Video

Preduzetništvo-Marketing 

Pokretanje posla 2

Pokretanje posla 1

XI FORUM

 X FORUM

 X FORUM DODELA PRIZNANJA

IX FORUM DEO 1

IX FORUM DEO 2 

Knjiga utisaka 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 TERME ČATEŽ 

KONFERENCIJA O BEZBEDNOSTI 

VISOKI STANDARDI BEZBEDNOSTI 

http://youtu.be/3MVYMAIz0Xs

 

 

II PROLEĆNI SUSRET MENADŽERA

HOTELSKIH DOMAĆINSTAVA 2013

 http://www.youtube.com/watch?v=DgEyNhANjvM\

 

 III PROLEĆNI SUSRET MENADŽERA  

HOTELSKIH DOMAĆINSTAVA


III PROLEČNI SUSRET MENADŽERA 

HOTELSKIH DOMAĆINSTAVA

XII FORUM MENADŽERA HOTELA

& HOTELSKIH DOMAĆINSTAVA

 

 


Forumi i seminari

Galerija slika

slika_link

PONUDA UMETNIČKIH SLIKA ZA OPREMANJE VAŠIH OBJEKATA

UČINITE SVOJIM GOSTIMA PRIJATNIJI BORAVAK 

Prijatelji

Baner
Baner
GARDEN PROFESSIONAL
Baner
Uredjenje i održavanje zelenih površina. Opremanje prostora biljkama i njihovo održavanje. Dekoracije svečanosti - poslovni skupovi, venčanja, novogodišnje i druge proslave...
Baner

Designed by:
PDF Štampa El. pošta

 

 

OTVORENI SEMINAR- KREIRANJE STANDARDA RADA U SEKTORU SOBA  

 

25. maj 2012.

 

 

 

 

 

Ovaj seminar zamišljen je da u vidu obuke omogući učesnicima da se upoznaju i sagledaju pozitivne aspekte postavljanja standarda rada u operativnim odeljenjima sektora soba (recepcija, telefonska služba, call centar, domaćinstvo), kao osnov vrhunske usluge koju pružaju zaposleni u oblasti ugostiteljstva. U hotelskoj industriji, nakon devedesetih sve više raste interesovanje za potrebama uveđenja standarda rada, koji se brzo menjaju, prateći promene na tržištu, promenama u ponašanja potrošača, sve većoj konkurentnosti i novim trendovima.

 

 

 

Standardi rada su neophodni za poslodavca, zaposlene i konzumente Vaše usluge. Na osnovu njih se diferencirate od drugih, prepoznatljivi ste, kreirate pozitivnu sliku o sebi, imate obezbeđen kontinuitet pružanja dobre usluge, a vašim zaposlenima je lakše da shvate svoje radne zadatke, da ih se pridržavaju, a gosti  dobijaju kvalitentnu i prepoznatljivu uslugu vašeg hotela, bez obzira na veliku fluktuaciju zaposlenih ili nejednak obim posla. Zato je uvođenje i primena standarda Vaša potreba, pomaže u kreiranju tima, poboljšanju nivoa usluge i na kraju obezbeđuje bolje finansijsko poslovanje u celini.

 

 

 

Akcenat seminara je na upoznavanju polaznika sa značajem standardizacije, kako da se sprovodi, koje su kritične tačke i na koje elemente da obrate posebnu pažnju, kako se involvira, kao i metode kontrole koje olakšavaju praćenje procesa rada. Tokom seminara svakom učesniku pružamo uvid u sagledavanje, prihvatanje i promenu dosadašnjih stavova. Metode koje se koriste urađene su po ugledu na metode koje koriste najveći hotelski lanci, uspešna hotelska preduzeća, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Prilagođena je našim kadrovima, našim gostima i našim potrebama. Za razliku od sektora soba, koji je dominantan u procesu rada hotela, standardizacija je uveliko uvedena u odeljenja kuhinje, pa čak i servis restorana, dok se sa uvođenjem u sektor soba, neshvatljivo kasni ili potpuno zanemaruje. Zamislite samo da kuvari rade bez recepata i normativa. Zašto onda tako radimo u sektoru soba, koji nam je najveći profitni centar u hotelu? Zato smo i osmislili ovaj jedinstven seminar u našoj zemlji i nudimo ono što se ne može naučiti u formalnim institucijama obrazovanja u Srbiji ili drugim sličnim edukativnim centrima.

 

 

 

Koje su tematske oblasti?

 

  • Standardizacija procesa rada kao osnov uspešnog poslovanja 
  • Šta se sve standardizuje
  • Kako standardizovati određene operacije
  • Kreiranje standarda
  • Uvođenje standarda u proces rada
  • Kontrola poštovanja standarda
  • Korektivne akcije
  • Unapređenje standarda

 

Kome je namenjen?

 

Obuka je namenjena svim zaposlenima koji su na operativnom nivou upravljanju hotela, odnosno šefovima recepcije i njihovim zamenicima, šefovima hotelskog domaćinstva i supervizorima domaćinstva, ali i operativnim menadžerima, direktorima sektora soba i menadžerima hotela. Napominjemo da ukoliko postoji interesovanje i poslodavac želi posebnu grupu zaposlenih da obuči izradom standarda rada za svoje potrebe, moguće je da se sam seminar prilagodi tom profilu zaposlenih, na konkretnom slučaju u vašem objektu.

 

 

 

Kada?
25. maja 2012. godine sa početkom u 10:00
u prostorijama agencije HT, Dečanska 2/5, Beograd, u ukupnom trajanju od 6 sati (sa pauzama).

 

 

 

Ko je predavač?

 

Radomir Samčević je direktor agencije HT za konsalting i menadžment iz oblasti hotelijerstva i turizma. Dugugodišnje iskustvo na poslovima u hotelskoj industriji, a između ostalog i kao trener i predavač velikog broja edukacija na ovu ili sličnu temu, a potom i na rukovodećim poslovima u hotelijerstvu, kao i svakodnevno profesionalno usavršavanje doprineli su da je obuka kvalitetna, sveobuhvatna i pomaže u poboljšanju rada u ovom segmentu poslovanja. Obuka je nastala na osnovu svetskih standarda rada internacionalnih hotelskih lanaca, prilagođenih potrebama lokalnog tržišta, koncipirana po marketinškom konceptu poslovanja. Svoje iskustvo na kreiranjima hotelskih standarda sticao je još od daleke 1993. godine, a i danas se uspešno bavi uvođenjem hotelskih standarda rada u mnogim našim hotelima i drugim objektima za pružanje usluge smeštaja.

 

 

 

Kotizacija:

 

Cena edukacije po polazniku isnosi 12650 RSD.

 

 

 

SPECIJALNE POGODNOSTI ZA VIŠE POLAZNIKA ILI NAŠE STARE KLIJENTE:

 

popust od 30%, iznos kotizacije po polazniku 8855 RSD ako imate dva i više polaznika.

 

popust od 40%, iznos kotizacije 7590 RSD ukoliko ste ranije sarađivali sa agencijom HT.

 

popust od 50%  iznosi kotizacije po polazniku 6325 RSD ukoliko ste ranije sarađivali sa agencijom HT i imate dva i više polaznika

 

Iznos kotizacije potrebno je uplatiti avansno na račun agencije HT. Uplatom potvrđujete svoje učešće i obezbeđujete rezervaciju za broj mesta.

 

 

 

NAPOMENA: prijave su ograničene, maksimalan broj učesnika je 12, a prijavljivanje možete izvršiti putem maila Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na telefon 063/469 252.

 


Napomena: Agencija nije u sistemu PDV-a.

 

Agencija HT

 

Agencija za konsalting i menadžment

 

11000 Beograd, Dečanska 2

 

PIB 106221423

 

Mat br. 61546570

 

 

 

 

 

Dodatne informacije možete dobiti na sajtu

 

www.ht.in.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi standardi trebaju voditi povećanju produktivnosti rada, kvalitete proizvode i usluga te konkurentnosti hrvatskog hotelijerstva

Hrvatskom hotelijerstvu potrebni su standardi rada djelatnika koje bi kroz poseban pilot projekt, uvažavajući domaća i inozemna iskustva, trebali zajednički izraditi hotelijerske udruge, sindikat turizma, resorno ministarstvo i turistički stručnjaci-znanstvenici.

Zaključeno je to na današnjem zajedničkom sastanku predstavnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR), Sindikata turizma i usluga Hrvatske (SUTH) te hotelijera na kojem se raspravljalo o potrebi izrade standarda rada u hotelijerstvu.

Ti bi standardi, istaknuto je, trebali voditi povećanju produktivnosti rada, kvalitete proizvode i usluga te konkurentnosti hrvatskog hotelijerstva.

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić kazao je da će Ministarstvo podržati takve projekte jer smatra da su hrvatskom hotelijerstvu potrebni standardi rada, pogotovo sada kada je sve više stranih vlasnika koji nerijetko žele poslovati kao u nekoj drugoj zemlji a ne u Hrvatskoj.

Mičić je iznio i podatak da na Zavodu za zapošljavanje 'sjedi' oko 50 tisuća ljudi s nekom završenom ugostiteljskom školom, te da njih treba uključiti u rad, a prije nego se uveze sezonska radna snaga iz drugih zemalja.

Standardi bi, kaže, trebali dokinuti zaostale uravnilovke u plaćama u hrvatskom hotelijerstvu, kao i još prisutne 'animozitete' među pojedinim hotelskim sektorima i zanimanjima, primjerice kuhar-recepcioner ili između direktora prodaje i nabave.

Profesorica s opatijskog Fakulteta za turistički i hotelski menadžment Ivanka Avelini Holjevac naglasila je da je pri donošenju standarda rada u hotelijerstvu kao i u drugom djelatnostima najvažnije postići ravnotežu produktivnosti rada i kvalitete.

To, kaže, još nije slučaj u većini hrvatskih hotela, čiju kvalitetu ocjenjuje s prosječnom ocjenom od 2,75. Do sada se još u Hrvatskoj i moglo biti zadovoljnim takvom srednjom ocjenom ili 'zlatnom sredinom', ali s obzirom na promjene i trendove na svjetskom turističkom tržištu to više nije dovoljno, dodala je.

Smatra i da Hrvatska nije preskupa te da hotelske i druge usluge ne treba nuditi jeftino nego im povećati kvalitetu, što će gosti htjeti i više platiti.

U tome su kadrovi, odnosno dobro odabrani zaposlenici hotela najvažniji, u čemu pak najveću ulogu imaju menadžeri, koji uz razna znanja i vještine moraju dobro poznavati i struku i okolinu u kojoj posluju.

Menadžeri trebaju provoditi i hotelske standarde rada, koje treba propisati za svako hotelsko zanimanje posebno i u detalje, a svaki ih zaposlenik potpisom prihvatiti i poštivati, istaknula je Avelini Holjevac.

Hotelski standardi rada osnova su za povećanje racionalizacije poslovanja, jer omogućuju smanjenje troškova i povećanje kvalitete, a to se ne događa preko noći i u jednoj sezoni, zaključila je. (H)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STANDARDI U HOTELSKOJ INDUSTRIJI

Hotelski standardi i uspješnost poslovanja usko su vezani jer standardi čine osnovnu usporednu veličinu ili normalu pri ocjenjivanju kadrova, imovine, poslovnog rezultata i uspješnosti poslovanja hotela.
Kroz hotelsko poslovanje vrši se usporedba stvarnog stanja s propisanom kvalitetom, odnosno sa hotelskim standardima. Ukoliko postoje odstupanja od standarda, to znači da postoji manja kvaliteta usluga u odnosu na onu željenu, te navodi na nedostatak racionalnosti i uspješnosti u poslovanju.
Standardi i kvaliteta čine jedinstvo, jer standard je pretpostavka za kvalitetu i mjera njene ostvarene razine. Oni čine putove do uspješnog poslovanja hotela. Na tom putu do uspješnosti menadžment hotela pokazuje i dokazuje svoje znanje, sposobnost i iskustvo kroz funkcije menadžmenta (planiranje, organizaciju i kontrolu), te kroz mjerenje i stimuliranje kvalitete na svim razinama.


3. 1 Razvoj, primjena i vrste standarda

Uspješnost hotela ovisi o usvojenim standardima i naporima svih zaposlenih koji svakodnevno i uporno moraju održavati standarde u komuniciranju s gostima, te pružanju kvalitete ugostiteljskih proizvoda i usluga. Prepoznatljivost hotela se postiže da ono bude bolji i brži od drugih, jer je to razlog da se postigne i održava optimalna kvaliteta hotelskih usluga.

Predmet standardizacije u hotelskom poslovanju su:
- proizvodi i usluge
- radni i tehnološki postupci
- radna dokumentacija
- mjere, metode, veličine i pojmovi
- način pakiranja
- transporti
- nošenje i ponašanje ljudi na radu.


Uvođenje standardizacije i njezinih mnogobrojnih primjena u hotelskom poslovanju pridonijelo je većoj ekonomskoj koristi i to kroz znatno snižavanje troškova i povećanje kvalitete.

Područja primjene standarda određuju vrste standarda, a vrste standarda se mogu podijeliti na slijedeće skupine:
- standardi u izgradnji hotelskih objekata
- standardi opreme i uređenja hotelskih prostorija
- standardi procesa rada u hotelima (nabava, proizvodnja, prodaja, servis)
- standardi kvalitete ugostiteljskih proizvoda i hotelskih usluga
- standardi komuniciranja i poslovne etike
- standardi hotelskog informacijskog sustava
- kadrovski standardi (standardi rada)
- standardi hotelske terminologije i simbola
- standardi upravljanja hotelom
- ekološki standardi
- standardi sigurnosti i zaštite zdravlja
- ostali standardi.


I nakon uvođenja standarda, hotel se treba truditi zadržati svoju specifičnost i prepoznatljivost. To će postići diverzifikacijom hotelske ponude i personalizacijom servisa, te kreativnošću hotelskog osoblja čija kvaliteta ne smije biti niti najmanje sputavana standardima. Naprotiv, standardi omogućavaju pojednostavljenje rada i povećanje brzine u izvršavanju radnih zahtjeva, što ostavlja hotelskom osoblju više vremena za hotelske goste u zadovoljavanju njihovih potreba i zahtjeva.

Standarde je potrebno stalno mijenjati i prilagođavati potražnji poslovanja, te oni moraju stimulirati razvoj i povećanje uspješnosti hotela.


3. 2 Poslovna uspješnost hotela

Utjecaj standarda na poslovnu uspješnost hotela ostvaruje se kroz kvalitetu hotelskih usluga i racionalizaciju hotelskog poslovanja.
Proces standardizacije je složen, dugotrajan i stalan proces koji zahtjeva timski rad i razvija se kroz nekoliko faza:
- propisivanje standarda
- obrazovanje i treninzi svih zaposlenih u hotelu
- realizacija standarda (provođenje prakse)
- permanentna kontrola poštivanja standarda i otklanjanje odstupanja
- unapređenje standarda i permanentno obrazovanje osoblja i menadžera.

 

Posetioci

Imamo 35 gostiju na mreži

Prijatelji HT

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
MP International- ugovorni zastupnik i distributer firme Diversey u čijem sastavu se nalazi i proizvođač mašina i hemikalija za održavanje svih vrsta podnih površina TASKI obezbeđuje sredstva za održavanje higijene i usluge u institucionalnoj industriji za hotele, restorane, javne ustanove i servise za profesionalno čišćenje. Smederevska 8 Beograd Tel: 381 11 32 91 757
Baner
Opremanje sportskih objekata i hotela fitness, wellness i sportskom opremom kao i parketima od punog drveta.
Baner
Baner

pejkom

Baner
veštačka trava, atletske staze, mini golf, dečija igrališta, veštački led, plutajuće marine, sportski rekviziti

ab sport

Baner
projektovanje i opremanje enterijera - hotela, restorana, poslovnih prostora, stanova

visan

Baner
Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu "VISAN" d.o.o
Baner
POSLUJTE SA RUSIJOM
Baner
Oglasite se na tržištu Ruske Federacije -predstavite Vaše preduzeće -objavite Vašu ponudu ili potražnju -uspostavite nove poslovne kontakte
Termoenergetik plus d.o.o.
Baner
1. Baždarenje ventila sigurnosti 2. Etaloniranje manometara 3. Ispitivanje gasnih instalacija (gasnih rampi) 4. Ispitivanje posuda pod pritiskom 5. Servis za kotlarnicu 6. Servis gorionika 7. Terenski rad Sertifikat o akreditaciji labaratorije
Baner